Rozjeďte svou kariéru v IT!

Rozjeďte svou kariéru v IT!

V dnešní digitální době je IT oblast, která nabízí nekonečné kariérní možnosti. Od vývoje softwaru až po kybernetickou bezpečnost, je tu mnoho různých oblastí, na které se můžete zaměřit. Pokud se chcete stát IT profesionálem, zde jsou některé kroky, které vám mohou pomoci začít!  


Získejte základní znalosti 

Pokud nemáte s IT žádné zkušenosti, začněte se učit základy. Začněte s jazykem, jako je Python nebo Java, a naučte se základní koncepty programování. Existuje mnoho online kurzů a knih, které vám mohou pomoci.  


Získejte certifikací

Certifikace mohou pomoci zvýšit vaši důvěryhodnost v IT. Vyberte si oblast, kterou chcete studovat a zjistěte, jaké certifikace jsou k dispozici. Můžete se například certifikovat v oblasti bezpečnosti sítě nebo jako správce databáze.

TIP! V posledních letech se staly velkým tématem různé způsoby práce. Podívejte se na výhody jednotlivých z nich!  


Vytvořte si portfolio

Pokud jste se již naučili základy programování, vytvořte si několik projektů, které můžete ukázat potenciálním zaměstnavatelům. Pokud se například chcete stát vývojářem softwaru, vytvořte si webovou stránku nebo aplikaci.  


Získejte zkušenosti 

Získání zkušeností v IT průmyslu je velmi důležité. Můžete se zúčastnit stáže nebo si rovnou najít práci v oblasti IT. I když začnete s menšími úkoly, každá zkušenost vám může pomoci.  

TIP! Motivace k výkonu daného zaměstnání je důležitá. Naučte se, jak napsat motivační dopis, který zaujme!  


Sledujte nové trendy

IT průmysl se neustále vyvíjí a je důležité být v obraze. Sledujte nové technologie a trendy v oblasti IT, abyste si udrželi konkurenceschopnost a získali nové nápady.

TIP! V dnešní době jsou zaměstnanecké well-being a wellness programy velice důležité. Přečtěte si o těch nejzajímavějších!  


Budujte si svou síť kontaktů

Známosti a kontakty v IT průmyslu mohou být velmi užitečné při hledání práce nebo při budování kariéry. Snažte se navázat kontakty s lidmi v oboru a sledovat IT konference a události.

Mějte na paměti, že existuje mnoho různých IT rolí, a tak si najděte oblast, která vás zajímá nejvíce. Zvažte své silné stránky a zájmy, a najděte oblast, která vám nejvíce vyhovuje. Může to být například vývoj softwaru, správa sítě, kybernetická bezpečnost, analýza dat nebo další oblasti.

TIP! Nezaměstnanost každým měsícem klesá. To vám hraje do karet, pokud zrovna hledáte zaměstnání. Srovnejte si, co je pro vás důležité!  


Slyšeli jste už od ITjede.cz a ITide.sk?

Naše sesterská společnost GoodCall ve spolupráci s Microsoft v loňském roce spustila nové vzdělávací platformy ITjede.cz a ITide.sk. Obsahují bezplatné kurzy z různých oblastí IT včetně infrastruktury, aplikací, datové analýzy a kybernetické bezpečnosti. Jedná se o první projekt tohoto typu a rozsahu v České republice i na Slovensku. Podívejte se na našem portálu, jaké pozice díky ITjede.cz a ITide.sk můžete získat.

V IT existuje nekonečno kariérních možností, ale stejně tak je to oblast, která vyžaduje tvrdou práci a oddanost. Pokud se rozhodnete vstoupit do této oblasti, buďte připraveni na neustálé učení, průzkum a vývoj. Snažte se využít všech dostupných zdrojů, abyste si vytvořili silný základ znalostí a zkušeností, a tím dosáhli úspěchu v této rychle rostoucí oblasti!